فضاییترین نقاط روی زمین
شبکه خبری در گزارشی به معرفی هفت نقطه عجیب و شگفتانگیز در کره زمین پرداخته است که محیط آنها شباهتی به کره زمین نداشته و بیشتر شبیه به فضای موجود در برخی از دیگر سیارات است.
رویای سفر به فضا و دیدن سیارات دیگر موجود در جهان، ذهن بسیاری از انسانها را در سراسر دنیا به خود مشغول کرده است و اگرچه امروزه بشر توانائی انجام مأموریتهای فضائی را داشته و قادر به اعزام فضاپیماهای مختلفی به برخی از دیگر سیارات منظومه شمسی است، ولی هنوز فاصله زیادی تا امکانپذیر شدن سفر آسان به سایر نقاط جهان هستی وجود داشته و راه زیادی تا رسیدن به این مرحله از تکنولوژی باقی مانده است. در این گزارش به معرفی هفت نقطه از کره زمین پرداخته میشود که طبیعت آنها شباهتی با کره زمین نداشته و بیشتر شبیه به سایر سیارات است.
دروازه جهنم
نخستین منطقه فضائی موجود در کره زمین، دروازه جهنم در کشور ترکمنستان است. این منطقه شباهت بسیار زیادی با ستارههای داغ و مواد مشتعل و مذاب همیشگی آنها دارد. این منطقه ازنظر طبیعی دارای منابع غنی گاز طبیعی حوزه دریای خزر است. داستان به وجود آمدن این دروازه جهنمی به سال ۱۹۷۱ / ۱۳۵۰ بازمیگردد که تعدادی از زمینشناسان اتحاد جماهیر شوروی سابق در این محل غاری طبیعی و قابلدسترسی به منابع گاز زیرزمینی پیدا کردند که در حین عملیات حفاری، بخش زیادی از زمینهای اطراف ریزش کرده و تخریب شد، براثر این سانحه حفرهای بزرگ به قطر بیش از هفتاد متر ایجاد شد که تمامی کمپ و چادرها و تجهیزات گروه کاوش را بلعید و از این گذشته گازهای سمی با فشار نسبتاً زیادی از آن در حال خروج بود. در آن زمان مسئولین درگیر این پروژه که عموماً متشکل از زمینشناسان بودند به این نتیجه رسیدند که به دلیل سمی بودن گازها و همچنین احتمال ریزش مجدد و انفجار بهتر است قید ادوات و تجهیزات خود را که در پایین حفره سقوط کرده بود زده و برای مهار گازهای سمی، آن را آتش بزنند تا پس از چند روز که گازها خارج شده و آتش خاموش شد، عملیات را ادامه دهند؛ اما برآوردهای این زمینشناسان در مورد منابع گاز متصل به این حفره اشتباه بود و نهتنها پس از چند روز این گاز و شعلههای ناشی از آن خاموش نشد بلکه هنوز پس از گذشت چند دهه این محل در حال فوران گاز و سوختن است. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که آتش زدن این حفره کاری منطقی و علمی بوده زیرا فوران گاز متان و ورود آن به محیطزیست و اتمسفر بسیار زیانبارتر از آتش زدن آن است که تقریباً آلایندههای جوی کمی ایجاد میکند.
دریاچه صورتی
دریاچه هیلیر در غرب کشور استرالیا برخلاف سایر دریاچههای جهان دارای رنگی کاملاً صورتی است و البته این موضوع دلیلی کاملاً ساده دارد. نوع شرایط زیستمحیطی و شور بودن آب این دریاچه سبب شده است تا برخی از جلبکهای ویژه که به آبهای شور علاقه دارند، در این دریاچه زندگی کرده و رشد کنند. رنگ این جلبکها صورتی بوده و حضور گسترده این موجودات ریز در آب این منطقه موجب تغییر رنگ آب دریاچه فوق شده است. این جلبکها عبارتاند از Dunaliella salina و pink halobacteria.
فلات نمکی
بزرگترین جلگه و فلات نمکی موجود در کره زمین؛ سبب ایجاد یکی دیگر از مناطق شگفتانگیز در سیاره ما شده است که نمای آن بیشتر شبیه به سایر سیارات است. طبیعت در این منطقه، فضای بزرگ این فلات نمکی را بهصورت مشبکهای هندسی منظمی تقسیم کرده است. این منطقه Salar de Uyuni نام داشته و در جنوب غربی کشور بولیوی قرار دارد. این فلات نمکی در حدود ۹۸۴۱ کیلومترمربع مساحت داشته و در فصل بارندگی، دریاچهای با عمق کم در این محل تشکیل میشود. عمق این دریاچه در حدود ۱۵ سانتیمتر تا ۵۰ سانتیمتر است.
دریاچه صخرهای
دریاچه پاول در آریزونا دارای ساختار صخرهای بهشدت غیرعادی بوده و شبیه به سطح سایر سیاراتی است که در فیلمها فضائی شاهد آن هستیم. این موضوع سبب شده است که کارگردانهای بسیاری از فیلمهای فضائی از این منطقه برای فیلمبرداری استفاده کنند که از مهمترین این فیلمها میتوان به سیاره میمونها اشاره کرد.
بیابان باستانی
صحرای آتاکاما در کشور شیلی، از دیگر مناطقی است که ، شبیه به سایر سیارات است. این بیابان، قدیمیترین بیابان موجود در کره زمین محسوب شده و احتمالاً خشکترین منطقه جهان نیز به شمار میرود. به همین دلیل سازمان فضائی ناسا از این منطقه برای آزمایش تجهیزات خود برای مأموریت اکتشاف مریخ استفاده میکند.
صخرههای هفترنگ
برای دیدن یکی دیگر از مناطق طبیعی غیرعادی کره زمین باید به کشور چین رفته و صخرههای Zhangye Danxia را که در استان گانزو قرار دارد، بازدید کرد. این صخرهها به هیچ منطقه دیگری از کره زمین شباهت نداشته و کاملاً غیرعادی هستند. به گفته زمینشناسان، این صخرههای ساختهشده از سنگ ماسه، دارای مقادیر زیادی مواد معدنی هستند که در طول میلیونها سال در این صخرهها رسوب کرده و سبب پیدایش طیف رنگهای متعددی در آنها شده است.
دریاچه نمکی
آخرین منطقه معرفیشده در این گزارش، در کشور استرالیا قرار دارد. دریاچه بالارد که یک دریاچه نمکی محسوب میشود، دارای سطحی یکدست و صاف بوده و در میانه آن یک تپه غیرعادی با ارتفاعی در حدود ۳۶٫۵ متر خودنمائی میکند. این موضوع سبب شد که هنرمند مجسمهسازی به نام آنتونی گورملی اقدام به ساخت ۵۱ مجسمه از موجودات فضائی کرده و آنها را در اطراف این تپه نصب کند.
بیتوته
- ۹۴/۰۳/۲۷